top of page

DEMUERTE ONE 2020

90% Monastrell och 10% Cabernet Sauvignon

VINET

Elegant doft av svarta vinbär, häxvrål, vanilj och mörka röda bär. 

Landar mjukt och sammetslent på tungan med ljuvliga smaker av björnbär, rödbeta och lakritsrot. 

PASSAR TILL

Klockrent till plock, tapas och charkbricka. Funkar också fint till carpaccio, pizza och grillat.

INFO

Alkoholhalt 14,5%

Restsocker 3,9 g/l

Ekologiskt producerat

Vegan-certifierat


Serveringstemperatur 16-18°C.

199.-

Vinbörsen_FB.png

Full pott och ett solklart fynd som levererar en bra bit över prislappen. 

Eva Weckström, Vinbörsen 11/10 2022.

Vinbörsen_FB (1).png

Det är så gott och tillgängligt att du lätt missar dess djupare kvalitet. 

Bengt-Göran Kronstam, Vinbörsen 29/9 2022.

Vinbörsen_FB (2).png

 Ett välgjort vin som stannar kvar i munnen en bra tid efter det svalts och livet ler mot en trots det något "avlidna" namnet. 

Jenny Asplund, Vinbörsen 17/10 2022.

Vinbörsen_FB (3).png

På vinbörsen.se, precis som på Systembolaget, får man smak-klockor när vinet provats. 

Vinbörsen 29/9 2022.

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Skördas för hand i tråg om 20 kg från vinstockar som är över 15 år gamla med låg avkastning i D.O Yecla, Spanien. 

Terroir: Marken består av kalksten och här råder extremt klimat med mycket varma somrar och mycket kalla vintrar. 

Vinifikation: I rostfria tankar vid 24°. Maceration i 24 dagar. 

Lagring: Malolaktisk jäsning innan lagring i nya Franska Allier fat i minst 6 månader. 

Förslutning: Naturkork av hög kvalité med ett tunt lager av en speciell sorts vaselin som gör korken mycket lättare att dra upp. 

Etikett: Etikettens sugar skull blir coolt självlysande i turkost om den först får "ladda" i solljus eller vid en lampa en stund. Definitivt en show off på nästa party!

Volym: Ca 15.000 flaskor. 

Producent: Winery On Creations.

bottom of page