top of page
Demuerte rose botella.png

DEMUERTE ROSÉ 2021

50% Monastrell och 50% Syrah

VINET

Doftar delikat av vita blommor och äpple och mer intensivt av jordgubbar och körsbär. Är krispigt, runt och torrt men fruktigt med tydliga toner av jordgubbar och äpple, färska örter och hallonbåtar. Bra syra med långt och smakrikt avslut. 

PASSAR TILL

Är perfekt till ost och snacks och klockrent till carpaccio. Passar fint som en krispig fördrink till grillat och vinet är ett exceptionellt bra och lättdrucket mingelvin som klarar sig alldeles utmärkt även utan tilltugg. Har du aldrig provat rosé till sushi så är det hög tid nu! Sötman i Demuerte rosé gifter sig fint med sötman i sushiriset. 

INFO

Alkoholhalt 12%

Restsocker 1,35g/l

Ekologiskt producerat

Vegan-certifierat

 

Serveringstemperatur 8-10°C.

Levereras direkt från vårt lager hem till din dörr i hela lådor, vill du beställa enstaka flaskor går det utmärkt att beställa det via Systembolagets hemsida. 

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Skördas för hand i små tråg om 20 kg för att varsamt ta hand om varje druva och förhindra skador. Vinstockar som är över 15 år gamla med låg avkastning i D.O Yecla, Spanien.

Terroir: Marken består av kalksten och tjock mineralrik alv med en sandig yta med lerbildningar. Fattig ur ett näringsperspektiv men väldigt hälsosam och genomsläpplig. Här råder extremt klimat med mycket varma somrar och mycket kalla vintrar. 

Vinifikation: Druvorna pressas lätt för att få den karakteristiska laxrosa färgen och för att släppa loss de fräscha aromerna. Lagrat på jästfällningen i rostfria ståltankar i ca 4 månader. 

Förslutning: Naturkork av hög kvalité med ett tunt lager av en speciell sorts vaselin som gör korken mycket lättare att dra upp. 

Volym: Ca 15.000 flaskor. 

Producent: Winery On Creations

bottom of page