top of page
VIORE_ny_färg.png

VIORE 2022

85% Garnacha och 15% Tinta de Toro (Tempranillo)

VINET

En fantastisk fruktig, ungdomlig doft med inslag av jordgubbar, vit persika, granatäpple, blodapelsin, hallon, svarta vinbär och lakrits. Har en underbar fräsch och ungdomlig smak med inslag av mogna jordgubbar, körsbär, granatäpple, vattenmelon, blodapelsin och hallon.

PASSAR TILL

Är perfekt till ost och chark och passar fint som en krispig fördrink till grillat. Vinet är ett utmärkt matvin och passar fint till ljust kött och sallader.  Vinet är också ett väldigt bra, mycket prisvärt och lättdrucket mingelvin som klarar sig alldeles utmärkt även utan tilltugg. 

INFO

Alkoholhalt 14%

Restsocker 1,35g/l


Serveringstemperatur 8-10°C.

99.-

Viore: Produkter
VIORE_Smakklockr_SB.png

Systembolagets smak-klockor

När ett vin får en plats på hyllan på Systembolaget så får man också de eftertraktade smak-klockorna. Viore är alltså provat av Systembolagets sommelierer och de har gett det följande smak-klockor; Sötma 2 , Fyllighet 5 och Fruktsyra 9. Serveras vid 8-10°C som sällskapsdryck eller till rätter av ljust kött, gärna sallader.

Viore: Bild

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Mekanisk skörd under natten som avbryts i gryningen för att säkerställa att druvorna anländer till vineriet med så hög kvalité som möjligt. Vinstockar som är över 20 år gamla i D.O TORO, Spanien.

Terroir: Här råder kontinentalt klimat och vingården ligger på en höjd av 700 m.ö.h. 

Vinifikation: Avstammade och krossade druvor. Kall fermetering på druvskalen under en kort period för att få fram färg och tanniner.  

Förslutning: Naturkork av hög kvalité.

Volym: Ca 20.000 flaskor. 

Namnet: Viore comes from the old French expression "Joie de Viore", currently more commonly known as "Joie de Vivre" - "Joy of living" or "zest of life". Originally the term Joie de Viore was used to express "a taste for all that i delicate or refined", a taste for good food or good wine. 

Producent: Bodegas Torreduero

Viore: Text

ANDRAS ORD OM VIORE

Ibland skriver vinskribenter, journalister och bloggare om våra viner. Här kan du läsa vad andra sagt om Viore.

Viore: Text
VIORE_PRESS_FB.png
Viore: Bild
VIORE_Sofia_Ander_Insta (Facebook-omslagsbild).png
Viore: Bild
VIORE_PRESS_FB (1).png
Viore: Bild
bottom of page