top of page
Infoblad_VAL DE MEIGAS.png

VAL DE MEIGAS 2021

100% Albariño

VINET

Nyanserad, blommigt och fruktig, mycket frisk smak med inslag av päron. Mjukt, elegant och fylligt med lång eftersmak och balanserad syra. 


PASSAR TILL

Är en perfekt match till alla sorters skaldjur, är utmärkt till lax, torsk och tonfisk. Funkar fint till kyckling och går också att matcha väl med fläskkött. Är ett synnerligen utmärkt mingelvin. 

Och såklart; är en match made in heaven till sushi och sashimi. 

INFO

Alkoholhalt 12%

Restsocker 4,2 g/l

Syra 7,2 g/l

Ekologiskt producerat

Serveringstemperatur 10-12°C.

229.-

Val de Meigas: Produkter

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Skördas för hand från vinstockar som är över 35 år gamla med i D.O Rias Baixas, Spanien.

Terroir: Alluvisk jordmån med visst inslag av granit, skiffer och lera. Här råder ett typiskt atlantkustklimat med många soltimmar per år och en relativt hög nederbörd, ibland uppåt 1600 mm/år. Somrarna är varma och vintrarna fuktiga samt milda. Den typiska kustdimman höjer fuktigheten och gör morgontemperaturen lägre. Vingårdarna är belägna i Salnés dalen, på sluttningar som aldrig överstiger 100 m.ö.h.

Förslutning: Naturkork av hög kvalité.

Volym: 250 000 flaskor. 

Certifikat: Vingården är ISO 9001 certifierad. Denna certifiering garanterar både kvalité och säkerhet av Val de Meigas, och placerar vinet bland de högsta standarderna i vinindustrin.

Namnet: Val de Meigas, som betyder häxornas dal, är inspirerad av berättelserna om dessa mytomspunna meigas (häxor) som bebodde Salnésdalen. En hyllning till Galiciens förfäders magi och kultur.

Producent: Bouza do Rei / Rebeca Barral

Val de Meigas: Text
Namnlös design.jpg
Val de Meigas: Bild
bottom of page