top of page
Vinprovning

VÅRA PARTNERS

VI ÄR BRA PÅ MYCKET MEN INTE ALLT, SÅ VI OMGER OSS SÅKLART MED ETT ANTAL PERSONER MED OLIKA SPETSKOMPETENS FÖR ATT KOMPLETTERA OSS. HÄR PRESENTERAR VI NÅGRA AV DE PERSONER OCH FÖRETAG VI SAMARBETAR MED PÅ ETT ELLER ANNAT VIS.

eva.jpg
Emma.jpg

EVA WECKSTRÖM

Eva är en hängiven sommelier och matlagare med gediget intresse, kunskap och lång erfarenhet av mat och vin i kombination. 


Hon har varit hovmästarinna på Wärdshuset Ulla Winbladh på Kungliga Djurgården och chefsommelier på Villa Pauli i Djursholm. Hon har också arbetat i New York, bland annat på franska bistrot La Mediterraneé.


Sin sommelierutbildning tog hon på Restaurangakademien i Stockholm, och hon innehar även ett Advanced certificate hos Engelska WSET, The Wine and Spirit Educational Board.


Numera arbetar Eva helt i sitt eget företag Evas Vin och Mat. Här erbjuds ledning av vinprovningar, konsulting, events och utbildning. 

I magasinet Rum Ute har Eva sin egen stående sida i varje nummer, som vinskribent. Hon sitter även med och bedömer samtliga viner på systembolagets journalistprovningar. 

Och sist men inte minst så är Eva vår eminenta hus-sommelier!

EMMA JÖNSSON

Emma äger och driver en av Helsingborgs absolut bästa restauranger här i Helsingborg, som också är en våra absoluta favoritrestauranger; Barrica Mat & Vinbar. 

Emma är utbildad sommelier med många års erfarenhet av att kombinera mat och vin. 

Emma är dessutom en hängiven biodlare och hennes bi förser både Barrica och halva Skåne med honung. 

Emma är en av deltagarna i vår testpanel och hjälper oss att bedöma de viner vi tar hem för provning. 

Red Wine
robin2.jpg

DAVID CARLANDER

David är VD på Lydinge Golf Resort i Hyllinge utanför Helsingborg. 

David är också med i vår testpanel och är en av de som hjälper oss att bedöma de viner vi tar hem för provning. 

Läs mer

ROBIN SJÖDAL

Robin har jobbat i köket hela sitt yrkesverksamma liv och hunnit med flertalet kökschefstjänster, fine dining restauranger och tävlingsmatlagning i VM.

 Nu driver han Sjödals Gastronomi tillsammans med sin fru Fanny.

Robin är en av deltagarna i vår testpanel och är exceptionellt bra på att prar ihop vin och mat. 

VINKOLL_RGB_1024px.jpg
Namnlös design (1).png

VINKOLL

Vinkoll är en gratis app som samlar alla vinprovningar i Sverige på ett och samma ställe.

Markus och Daniel, som driver Vinkoll, har också en podd med samma namn där de nördar ner sig i allt som har med vin att göra. De pratar nyheter, regioner och bjuder in gäster med specialkunskaper. 

Du kan ladda ner appen från AppelStore eller Google Play. Podden hittar du på Spotify eller så kan du se den live på YouTube. 

Läs mer

HELSINGBORGS DRYCKESMÄSSA

Helsingborgs Dryckesmässa 2022 går av stapeln den 26 och 27 augusti på Helsingborgs Arena. Vi finns där med våra fantastiska viner DEMUERTE. Kom förbi och prova! Träffa oss och snacka lite, beundra de coola flaskorna och bli tagen med storm av dessa magiskt bra viner.

Du kan läsa mer på Helsingborgs Dryckesmässas hemsida. 

bottom of page