top of page
Gold_magnum.jpg

DEMUERTE GOLD 2019 MAGNUM

50% Monastrell, 30% Syrah och 20% Garnacha Tintorera.

Magnumbuteljen (1500 ml) levereras i en trälåda med den karakteristiska döskallen. Magnumbuteljerna finns endas tillgängliga i en mycket begränsad upplaga. 

VINET

Doftar ljuvligt av hallon, lakrits och svarta vinbär. 

Landar mjukt på tungan med smaker av lagerblad, vitpeppar, svarta vinbär, hallon och lakrits och mörk mogen frukt som mörka körsbär och plommon. Silkeslena mogna tanniner. 

PASSAR TILL

Passar fint till grytor, vilt, rödvinssås, pluma och tjocka salta pommes. 

INFO

Alkoholhalt 14,5%

Restsocker 3,9 g/l

Ekologiskt producerat 

Vegan-certifierat

Serveringstemperatur 16-18°C.

Just för tillfället finns magnumbuteljerna endast tillgängliga för våra restaurangkunder. 

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Skördas för hand i tråg om 20 kg från vinstockar som är över 30 år gamla med låg avkastning i D.O Yecla, Spanien.

Terroir: Marken består av kalksten och här råder extremt klimat med väldigt varma somrar och och väldigt kalla vintrar.

Vinifikation: I rostfria tankar vid 24°. Maceration i 21 dagar.

Lagring: Malolaktisk jäsning innan lagring i nya Franska Allier fat i minst 12 månader. 

Lagringsduglighet: Har du tålamod att lagra detta vin i 3-5 år så har du en otrolig pärla att se fram emot. Vinet är drickfärdigt direkt från leverantören men kommer att växa till ett ännu bättre vin med lite lagring. Lagra vinet liggandes i jämn temperatur. 

Förslutning: Naturkork av hög kvalité med ett tunt lager av en speciell sorts vaselin som gör korken mycket lättare att dra upp. 

Producent: Winery On Creations

bottom of page