top of page
Demuerte deluxe_edited.png

DEMUERTE DELUXE 2018

80% Monastrell, 10% Syrah och 10% Petit Verdot​DEMUERTE DELUXE belönades med guldmedalj i den prestigefyllda internationella tävlingen Mundus Vini både 2023 och 2022. Utsågs också till topp 100 bästa vinerna i Spanien på ProWein 2022. 

VINET

Elegant, mogen och fruktig doft med rökiga och kryddiga undertoner. 

Sammetslent och mjukt mot tungan. PASSAR TILL

Kommer bäst till sin rätt till en rejäl köttbit med mycket smak som

t ex entrecôte. INFO

Alkoholhalt 14,5%

Restsocker 3,5 g/l

Ekologiskt producerat

Vegan-certifierat

 

Serveringstemperatur 16-18°C

 

Levereras direkt från vårt lager hem till din dörr i hela lådor, vill du beställa enstaka flaskor går det utmärkt att beställa det via Systembolagets hemsida. 

deluxe mundusvini 2023.jpg
deluxe mundusvini award 2022 (3).jpg
top 100 deluxe (2).jpg

TILLVERKNING & LAGRING

Skörd: Skördas för hand i tråg om 20 kg från vinstockar med låg avkastning som är över 60 år gamla i D.O Yecla, Spanien. Terroir: Marken består av kalksten och här råder extremt klimat med mycket varma somrar och mycket kalla vintrar. Vinifikation: I rostfria tankar vid 24°. Maceration i 21 dagar. Lagring: Malolaktisk jäsning innan lagring i nya Franska Allier fat i minst 18 månader. Lagringsduglighet: Har du tålamod att lagra detta vin i 3-5 år så har du en otrolig pärla att se fram emot. Vinet är drickfärdigt direkt från leverantören men kommer att växa till ett ännu bättre vin med lite lagring. Lagra vinet liggandes i jämn temperatur. Förslutning: Naturkork av hög kvalité med ett tunt lager av en speciell sorts vaselin som gör korken mycket lättare att dra upp. Etikett: Vinet kommer med en lyxig sammetsklädd etikett. Passar perfekt som ett riktigt fint och lyxigt gå-bort-vin så väl som till dig som vill sätta lite extra guldkant på fredagsmyset.Volym: Ca 15.000 flaskor. ​Producent: Winery On Creations. ​

bottom of page